Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

1ο OPEN RAPID ΟΠΑ ΦΙΛΟΘΕΗΣ

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 παρευρεθήκαμε στο νέο εξαιρετικό χώρο του ομίλου Φιλοθέης για το 1ο OPEN RAPID ΟΠΑ ΦΙΛΟΘΕΗΣ, υπό την διεύθυνση και ζεστή φιλοξενία του κ. Βασίλη Γιοντρού και την εύρυθμη διαιτησία της κ. Βιργινίας Ψωμά. Και πώς να μην προσεγγίσεις μαζί με τους φίλους και έμπειρους σκακιστές, που ξεπέρασαν σε αριθμό κάθε προσδοκία, την αληθινή σημασία της έννοιας του χρόνου; 

O χρόνος στην κοινωνία δεν θα υπήρχε αν δεν ήταν απαραίτητος στον θεσμό της εργασίας. Έπρεπε να διαχωριστούν, ipso facto, οι όροι εργασία και ελεύθερος χρόνος, ώστε η σχετικότητα του ενδιαφέροντος του ατόμου να είναι μετρήσιμη. Αναλογιζόμαστε πως το ενδιαφέρον και η περιέργεια του ατόμου δεν έχουν άλλο κίνητρο πέραν της εξερεύνησης, της δημιουργίας, της χαράς και του πειράματος, που αν ποσοτικοποιηθούν χάνουν την αξία τους. Γιατί η αξία τους δεν καλουπώνεται, είναι φυσική και αυθόρμητη.

Σε ετούτες τις περιστάσεις εξαιρετικής συγκέντρωσης, ο σκακιστής έρχεται αντιμέτωπος με τον εαυτό του και παρακάμπτει τη σύμβαση του χρόνου, δημιουργώντας την προσωπική του άφθαρτη στιγμή.

Θερμά συγχαρητήρια και ευχόμαστε καλούς αγώνες.

Ζωή Νικολοπούλου